A keringési rendszer javítása áfonyával

A fekete áfonya hatásai a keringési rendszerre, az erekre, artériákra, szívra. Keringés javítás áfonyalével.

A fekete áfonyának a keringési rendszerre kifejtett antioxidáns védőhatása meglehetősen jól dokumentált. A számtalan különböző mód, ahogyan védi a keringést, a legfeltűnőbb a feketeáfonyával kapcsolatos kutatásokban.

A vér összetételével kapcsolatban végzett ismételt tanulmányok kimutatták, hogy a feketeáfonya fogyasztásával (általában 1-2 csésze naponta 1-3 hónapon keresztül) javult a vérzsír szintje, csökkent a teljes koleszterin szintje, a HDL-koleszterin szint emelkedett és csökkent a triglicerid szint is.

Ugyanakkor a fekete áfonya fogyasztásáról kimutatták, hogy védi a vér alkotóelemeit (mint az LDL-koleszterin) az oxidatív károsodástól, ami a vérerek eltömődéséhez vezethet. Vérkeringés és áfonyaA védőhatást a vérerek falán lévő sejtek tekintetében is igazolták.

A vérerek szerkezetére és a vérzsír szintjére gyakorolt pozitív hatása a vér általános védelmét is jelenti. Érdekes, hogy a feketeáfonyának az a képessége, hogy emeli a plazma antioxidáns kapacitását, a fekete áfonya mindennapos fogyasztásával tovább nő.
Például néhány vizsgálat szerint napi 3 vagy több csésze fekete áfonyalé fogyasztásával javult a teljes antioxidáns kapacitás a napi 1-2 csésze fogyasztáshoz képest.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A közelmúltban végzett kutatások még egy tényezőt tártak fel, ami segít megérteni a fekete áfonya és az érrendszer védelmének kapcsolatát. Ez a tényező a nitrogén-oxid szintáz (NOS).

Az NOS-sel kapcsolatban végzett tanulmányok többsége az NOS egyik fajtájára, az indukálható NOS-re vagy iNOS-re fókuszált. Az iNOS túlzott képződése általában a gyulladásokkal hozható kapcsolatba.

Az NOS-nek van egy másik formája is, az endogén NOS vagy eNOS. Az eNOS megnövekedett aktivitása általában a keringési rendszer kiegyensúlyozottabb működésével áll kapcsolatban.

Tanulmányok nemrégiben kimutatták, hogy a fekete áfonya mindennapos fogyasztása eredményezheti az eNOS megnövekedett aktivitását és ez segíthet megmagyarázni a fekete áfonya egyedülálló előnyeit a szív- és érrendszer tekintetében.

Hiba lenne a feketeáfonyáról úgy beszélni, hogy nem teszünk említést a vérnyomásról. Férfiaknál és nőknél, egy tanulmány szerint pedig valamennyi korcsoportnál a fekete áfonya rendszeres fogyasztása normalizálja a vérnyomást.

A magas vérnyomásban szenvedőknél a feketeáfonya fogyasztása jelentősen csökkentette a szisztolés és diasztolés vérnyomást. Egészséges vérnyomás esetén a fekete áfonya fogyasztása segít fenntartani a vérnyomás megfelelő szintjét.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.